О школи

Основна школа „Ђура Јакшић“ налази се у Општини Раковица у Београду. Основана је 1932. године декретом Министарства просвете ОН бр. 80510. Почела је с радом у једном од првих насеља Раковице, у Кошутњаку. Била је смештена у приватној згради Душана Илића. Имала је једну учионицу и једног учитеља – Стојана Несторовића, који је био уједно и први управитељ школе.

Од 1957. године наша школа почиње да ради као осмогодишња. Све до тада рад у њој је био отежан јер се одвијао у три различите зграде. Године 1958. школа се сели у нову, модерну и светлу зграду, на данашњем месту, у улици Канарево брдо бр. 2.

Данас у школи има 500 ђака и они похађају наставу у две смене, старији разреди иду пре подне, а млађи мењају смене недељно.

Квалитет наставе обезбеђују реновирана школа и лепо уређене учионице, опремљен информатички кабинет, продужени боравак, летња учионица, као и стручан наставни кадар, психолог и педагог, који су првенствено посвећени ученицима. Школа има и електронски дневник, који омогућава свакодневни увид у напредовање ђака, али и комуникацију између родитеља и наставника.

2 thoughts on “О школи

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s