Атлантида у мојим мислима

Постоје многе ствари које људска цивилизација није открила, а које се помињу у митовима и легендама. Од Елдорада, града од злата, острва Сан Борондон, уклетог или осмог острва Канарских острва у Шпанији, од постојања ванземаљских бића, јетија, сирена, духова, вампира и вукодлака, једна од најзанимљивијих мистерија јесте легенда о изгубљеном континенту званом Атлантида.

atlantis5Прича се да је то континент који је некада повезивао Европу и Америку, да је био већи од Азије и високо развијен.

Због недоказаног постојања Атлантиде, ниједно мишљење о њој није погрешно.

У току неких истраживања у 2014. години откривене су стаклене пирамиде у Атлантском океану у пределу Гибралтарског мореуза, где се, према Платоновим речима, налази Атлантида. Ово ми говори да је цивилизација која је тамо живела вероватно била напреднија од тадашњих људи на свим континентима. Замишљам да су имали џиновске стаклене зграде са челичном конструкцијом, летелице од којих је једна можда баш онај мистериозни објекат у Балтичком мору у Шведској, за који је доказано да није начињен од било ког метала или камена који људска врста познаје. Капетан једног брода, који је у ствари и открио непознати објекат, тврди да му се сва електроника искључила када су били тачно изнад те мистериозне летелице. Можда су људи Атлантиде трговали са ванземаљским бићима и, када су се побунили против њих, ванземаљци су потопили тај континент.

4Иако је потопљена, Атлантида у мојим мисилима врви од живота.

Замишљам да тамо живе сирене и врсте риба које нико досад није видео. Ја мислим да је Атлантида сада прекривена коралима и да је насељенија него када није била под водом. Верујем да је, ако постоји, Атлантида најлепше место у Атлантском океану, да негде у дубини сија као бисер на сучевој светлости, да је одолела времену и победила старост.

Каква год била, ми само можемо да нагађамо шта је и каква је Атлантида, јер је још увек нико није видео, а и то би било тешко, јер је, како научници кажу,свемир више истражен него океани. Само ће време показати шта све ова честица прашине која се зове Земља, овај дом и гроб свих претходних, садашњих и вероватно и будућих генерација крије.

Александар Јеремић 5/1

1 thought on “Атлантида у мојим мислима

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s