Некако с пролећа

Дуга, хладна зима нас је затворила у топли дом, а напољу је иза себе оставила бели покривач преко голих грана. Коначно се зима повукла, снег је почео да се отапа, трава да провирује из влажне земље, а птице да излазе из својих гнезда и песмом разгаљују своју околину. Буђење раног пролећа! Пролеће буди нову наду за живот. Чини људе веселијима и испуњава њихово срце топлином, коју ће они позитивном енергијом пренети на своје пријатеље и породицу. Тако ће сви заједно прославити пролећне празнике.

С пролећем дани постају дужи, ноћи топлије, кожа тамнија, постајемо пуни живота и спремни смо на нове изазове које пролеће са собом доноси. Некад се догоди да сунце сија а киша пада. Када се заједно склопе киша и сунце, после кише, у игри светлости, изађе дуга. Та појава није честа, али када се деси, уме тако да разнежи, чак и срца оних најхладнијих док се, посматрајући дугу, присећају лепих успомена. Сунце нас мами да изађемо из својих кућа, да испунимо паркове и шеталишта, да не будемо сами ни усамљени.

Напољу је гужва, сви шетају и уживају са својим најближима. Све је испуњено живим бојама и веселим звукцима. Са пролећем у наша срца усељава се благи немир, познато лепршање у стомаку због ишчекивање непознатог, жеља за авантуром. Зато сваке године са позитивном тремом једва чекам пролеће, да видим шта ће ми све буђење природе донети.

Милица Митранић VII/2

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s