Читање нам је у крви

Овогодишњи 62. међународни сајам књига под називом „Кључ је у књигама“ одржао се од 22. до 29. октобра 2017. године на Београдском сајму.

Ове године на сајму књига било је чак 519 директних излагача, од чега 403 домаћа и 116 страних. Сајам се простирао на 30.000 m2, обухватио је 525 програма у организацији издавача и Београдског сајма. Такође је додељено девет награда за издаваштво и eстетику књига.

И ове године ђаци наше школе (од 5. до 8. разреда) били су на сајму књига уз пратњу наставника и наставница Будимирке Мартинко, Снежане Шћепановић, Јелене Трошић и Ненада Саковића. У нашој школи интересовање за сајам било је толико да су ученици једва сели у два аутобуса.

Свако је нашао нешто за себе – било да је то сликаље са Јаном Дачовић, која је потписивала своју нову књигу, или куповина нових наставака популарних тинејџ серијала. И књиге предвиђене за лектиру увек нађу пут до својих купаца.

Нажалост, у повратку наши осмаци и део шестака морали су да причекају  због квара на аутобусу. Ипак, упркос свим невољама, провод на сајму био је невероватан и верујем да ће следеће године бити потребно више од два аутобуса како би сви који то желе посетили највећу и најпосећенију културну манифестацију у земљи и региону.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

Mилена Жунић  V/1

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s